nebatat,şifalı otlar,şifalı bitkiler,bitkilerle tedavi,bitkisel ilaçlar,bitki kürleri,bitki çayları,bitki,bitkiler,ot,otlar,faydalı otlar,faydalı bitkiler,şifalı otlar,şifalı bitkiler,alternatif tıp,bitkisel tedavi,bitkilerle tedavi,mucize bitkiler,mucize otlar,otlarla tedavi,bitki tv,bitki çayları,bitkisel çaylar,çay,
18 Kasım 2014 Salı
Yasemin - Yasemen - Flos Jasmini Bitkisi - Bitki TV
YASEMİN ÇAYI NASIL DEMLENİR?
Günümüzde yasemin çayları artık poşete de girdi. İster poşetle isterse de yasemin bitkisinin kurutulmuş çiçeklerini aktarlardan alarak tedarik edebilirsiniz. Her bitki çayında olduğu gibi yasemin çayının da kaynatılması doğru değildir. Kaynatıldığında tadının acımsı ve renginin siyaha çaldığını fark edersiniz.
Kaynamış suya ilave edilen kurutulmuş çiçekler 10 dakika kadar bekletilerek demleme yapılır. Demlenirken kapalı bir kapta olmasına dikkat ediniz. 10 dakika sonra muhteşen sakinleştirici özellikteki yasemin çayınız hazırdır. Çayınızda şeker kullanmanızı önermiyoruz ama isterseniz bir miktar balla tatlandırabilirsiniz.
Etiketler:
bitki,
bitki çayları,
bitki kürleri,
bitkiler,
bitkilerle tedavi,
bitkisel ilaçlar,
Bitkisi,
faydalı bitkiler,
faydalı otlar,
Flos Jasmini,
Maranki,
nebatat,
ot,
otlar,
şifalı bitkiler,
şifalı otlar,
Yasemen,
Yasemin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder