nebatat,şifalı otlar,şifalı bitkiler,bitkilerle tedavi,bitkisel ilaçlar,bitki kürleri,bitki çayları,bitki,bitkiler,ot,otlar,faydalı otlar,faydalı bitkiler,şifalı otlar,şifalı bitkiler,alternatif tıp,bitkisel tedavi,bitkilerle tedavi,mucize bitkiler,mucize otlar,otlarla tedavi,bitki tv,bitki çayları,bitkisel çaylar,çay,
18 Kasım 2014 Salı
Maydanoz - Petroselinum Sativum - Bitkisi - Bitki TV
Maydonozun kurutulması çok önemlidir. En iyisi suni koşullarda 40 oC'de kurutmaktır. Kökler ise 80 oC'de kurutulmalıdır. Eğer düşük sıcaklıkta kurutulur ise kurutma çok uzun süreceği gibi, köklerin sadece dış kısmı kurur, iç kısmı rutubetli kalır. Bu durumda kolayca çürüyebilir.
Özellikle yaprak maydanoz hasat edildikten sonra içerdiği su ve uçucu yağ oranında büyük değişme olmaktadır. Su oranı biçimden itibaren azalmasına karşın uçucu yağ oranı önce artmakta ilk iki gün sonra yeniden azalmaktadır.
Etiketler:
bitki,
bitki çayları,
bitki kürleri,
bitkiler,
bitkilerle tedavi,
bitkisel ilaçlar,
faydalı bitkiler,
faydalı otlar,
Maranki,
Maydanoz,
nebatat,
ot,
otlar,
Petroselinum,
Sativum,
şifalı bitkiler,
şifalı otlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder