nebatat,şifalı otlar,şifalı bitkiler,bitkilerle tedavi,bitkisel ilaçlar,bitki kürleri,bitki çayları,bitki,bitkiler,ot,otlar,faydalı otlar,faydalı bitkiler,şifalı otlar,şifalı bitkiler,alternatif tıp,bitkisel tedavi,bitkilerle tedavi,mucize bitkiler,mucize otlar,otlarla tedavi,bitki tv,bitki çayları,bitkisel çaylar,çay,
20 Nisan 2015 Pazartesi
Egzama Hastalığı Ve At Kestanesi
Burkulma ve incinme sonucu meydana gelen yaralanmaları ve şişlikleri tedavi edici özellik gösterir.
At kestanesi kremleri varis ve hemoroid hastalıklarının tedavisinde oldukça etkili olmaktadır.
Kurutulmuş yaprakları ile hazırlanan bitkisel çaylar ise ateş düşürücü etkiye sahiptir.
Romatizma ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.
Etiketler:
at kestanesi,
bitki tv,
bitkiler,
bitkilerle tedavi,
Bitkisel Kürler,
egzama tedavisi,
faydaları nelerdir,
faydalı bitkiler,
Nedir,
nelere iyi gelir,
şifalı otlar
Bel Fıtığı - Yardımcı Bitkisel Kürler
Bir Yıldan Fazla Süredir Geçmeyen Bel Ağrıları ve Fıtık teşhisi konmamış vakalarda ankilozan spondlit şüphesi olduğundan en kısa sürede bir ramatoloğa giderek sakroliak eklem MR ı çektirmeleri,, bel fıtıklarında ise: doktorumuzun kesinlikle ameliyat ve cerrahi müdahale nin şart olduğu nu söylemesi durumunda ve ilerlemiş bel fıtığı vakalarında mutlaka doktor tavsiyeleri dikkate alınmalıdır çünki zamanında ameliyatla giderilmesi gereken fıtıklarda bitkisel tedavilerle zaman harcamak ileride kısmi felç ve sakatlık gibi tamiri imkansız sonuçlar doğura bilir.
Etiketler:
bel fıtığı,
bitki tv,
bitkiler,
bitkilerle tedavi,
bitkisel,
Bitkisel Kürler,
faydaları nelerdir,
faydalı bitkiler,
Nedir,
nelere iyi gelir,
şifalı otlar,
tedavi
Siklamen - Buhuru Meryem - Mormilik - Tavşan Kulağı - Nasıl Yetiştirilir
Siklamen - Buhuru Meryem - Mormilik - Tavşan Kulağı - İran Menekşesi - cyclamen Çiçeği Nasıl Yetiştirilir..
siklamen nasıl toprakta yetiştirilir,nasıl ortamları sever,hangi mevsimde dikilir ,toprağı nasıl hazırlanmalı.. siklamen ne kadar ve nasıl sulanmalı
Etiketler:
bitki tv,
bitkiler,
bitkilerle tedavi,
Bitkisel Kürler,
çiçekler,
faydaları nelerdir,
faydalı bitkiler,
nasıl yetiştirilir,
Nedir,
nelere iyi gelir,
saksı çiçeği,
Siklamen,
süs bitkileri,
şifalı otlar
Çay - Tarihçesi - Nasıl Demlenmeli ?
Türkiye'de yaygın olarak çay, Doğu Karadeniz bölgesinden toplanan çay yapraklarından yapılan kırmızı renkteki içecek için kullanılır.
Çayları birçok kritere göre sınıflara ayırmak münkün olmakla beraber; üç temel çay çeşidi vardır. Bunlar, siyah çay, yeşil çay ve beyaz çaydır. Bunların dışında, yetiştiği bahçe, yaprak boyutu, işleme yöntemi, fermantasyon yöntemlerine göre de sınıflara ayırmak mümkündür. "Bitki çayı" terimi meyve ve bitkilerin işlenmesi ile elde edilen içecekleri kapsar. Kuşburnu gibi bitki çaylarında gerçekte çay yaprakları yoktur. Bazı bitkilerin aromaları çaylara eklenerek meyve ve bitki aromalı çaylar elde edilmektedir.
Tasiye Edilen Çaylar:
Çaykur bergomut aromalı karadeniz çayı,klasik sarı ve mavi paket ve lipton sarı paket Diğer marka çaylarda her ne kadar muhteva olarak aynı olsada yaprak boyutu ve sap Kısımlarının ayrılması konusundaki yeterli hassasiyetin göstermediklerini düşünüyoruz ..
Not: kullanılacak çayın içerisine her demlik için teneke kutularda satılan bergamut cayı ve bir tutam seylan çayı atılırsa aromatik kokulu demli ve berrak bir çay elde etmiş olursunuz.. ve demlemiş olduğunuz bu çayın nasıl demlendiği konusunda tarif vermekten yorulabilirsiniz..
Etiketler:
bitki çayları,
bitki tv,
bitkiler,
bitkilerle tedavi,
Bitkisel Kürler,
çay,
çay nasıl demlenir,
faydaları nelerdir,
faydalı bitkiler,
Nedir,
nelere iyi gelir,
şifalı otlar
Andız Pekmezi - Pıtık Pekmezi Nedir Nasıl Yapılır Hangi Hastalıklara İyi...
ÖNEMLİ : Böbrek ve idrar yolları iltihabı olanlar doktor tavsiyesi olmadan kullanmasınlar.. iltihaplı böbreklerde OLUMSUZ SONUÇLARI NIN olabildiğine dair bilgilerede rastladık !!!!
Andız Pekmezi Nedir Nasıl Yapılır Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Andız pekmezi,PITIK PEKMEZİ,ardıç pekmezi olarak bilinir
Akdeniz Bölgesi’nin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, ardıç olarak ta bilinen ağacın kozalaklarından el değmeden, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen şifalı bir pekmezdir. Andız kozalağı, yüzde 40 civarında inulin, eterli uçucu yağ helenin, sabit yağ, triterpenler ve acı maddeler içerir.
Andız Pekmezi nasıl yapılır
800 ile 1000 rakımlı dağlık alanlarda yetişen andız ağaçlarının kozalakları toplanıp kurutulduktan sonra kurutma işlemine geçilir "Dağlardan toplanan andız kozalakları iyice kuruması için iki gün boyunca bekletilir. Pekmez aşamasına gelmesi için en az 6 gün gereklidir. Kabukları çok sert,olduğundan çekiç veya keser sapı ile kırılır .Kırılan bu andız kozalakları ağzına kadar su dolu kazan, leğen veya tencerelere koyularak bekletilir. Yaklaşık 4 gün sonra kozalaklar su içinden çıkarılır. Kazanlarda 12 saate yakın kaynatılır. Kaynama sırasında kazanın içindeki sıvı sık sık karıştırılır ve kaynama anında kazan içindeki su buharlaşarak savrulur ve sonunda andız pekmezi oluşur. 100 kilo andız suyundan 10 kilo pekmez çıktığını, fakat şifasının zahmetine değdiğini söyleyebiliriz...
Andız pekmezi; Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Mersin, Antalya bölgesinde yoğun olarak üretilip, tüketilmektedir
http://www.youtube.com/user/BitkiTV
Etiketler:
Andız Pekmezi,
bitki tv,
bitkiler,
bitkilerle tedavi,
Bitkisel Kürler,
faydaları nelerdir,
faydalı bitkiler,
Nedir,
nelere iyi gelir,
pıtık pekmezi,
şifalı otlar
3 Mart 2015 Salı
Gilaburu Nedir ? Nektarı Ve Meyvesinin Faydaları Nelerdir
Gilaburu Kayseriye özgü, özellikle bağlık alanlarda yetişen, kırmızı küçük meyveleri olan bir bitkidir.Gilaburu başka bölgelerde de bilinir ancak, suyu sadece Kayseri'de içecek olarak tüketilmektedir.Sonbaharda olgunlaşan gilaburu meyveleri toplandıktan sonra bir süre su içinde bekletilir, Ardından ezilerek çıkarılan suyu içecek olarak tüketilir.Gilaburunun tadı mayhoş ,suyu kıpkırmızı,içince tokluk hissi veren bir içecek.
iç Anadolu?da yetişen Gilaburu meyvesi her eve lazım. Mucize bitki kanserden kalbe, şekerden romatizmaya kadar her derde deva. Kayseri ile çevresinde yetişen Gilaburu meyvesi, sağlık için mucizeler yaratıyor.
Etiketler:
bitkiler,
botanik,
Faydaları,
faydaları nelerdir,
faydalı nebatat,
Gilaburu,
Gilaburu Çayı,
Nasıl Kullanılır,
Nedir,
nelere iyi gelir,
şifalı otlar,
Zararları
Hibiskus - Nedir? Hibiskus Çayı Nasıl Hazırlanmalı - Bitki TV 1080p
Jamaika Gülü” adı da verilen “hibiscus ” bitkisi Jamaika, Meksika, Orta Amerika, Güney Amerika ve Karayip adalarına özgü bir bitkidir. Jamaika’da genellikle zencefil ile birlikte karıştırılıp, çay veya soğuk içecek olarak tüketilir. Hibiskus çayı “ekşi çay” olarak da bilinir. Kafeinsiz olan ve yüksek C vitamini içeren hibiskus bağışıklık sistemini güçlendirir. ABD’de özellikle Kaliforniya eyaletinde en popüler çaylar arasında yer alan hibiskus çayı, başta Kuzey Afrika, Kuzey Amerika ve Güney Amerika ülkeleri olmak üzere tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Tansiyonu düşürür Tip 2 diyabette yüksek kan basıncını düşürmek için kullanılır Bağışıklık sistemini güçlendirir Antioksidandır Kolesterolü düşürür Mide kanserine karşı koruma sağlar Şişliği alır Sindirim sistemini çalıştırır Kalp ve karaciğer hastalıklarına karşı kullanılır Kilo vermeye yardımcıdır Hibiskus Çayı Nasıl Hazırlanır?
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)