22 Ocak 2016 Cuma

Muskat Nedir ? Faydaları Nelerdir



muskat ..myristica fragnans ..portakal ağacına benzeyen anavatanı banda adeaları olan tropik bir ağaç cinsidir

muskat yada hint cevizi adı ilede bilinir

pek çok yerde kullanılan muskat sütle beraber veya çok aşırı tüketilirse yüzde kızarıklığa bayılmaya ve

halisünasyon görülmesine sebep olur bu yüzden aşırı tüketilmesi tavsiye edilmez.

sıvısı damara direk verilse zehirleyicidir..

Huş Ağacı Nelere İyi Gelir Ve Nasıl Kullanılır



Huş Ağacının Faydaları
Huş ağacı kabuğunda bulunan betulin ve betulinic asit’in kansere karşı koruma sağladığı üzerine bazı araştırmalar bulunmaktadır. Ayrıca iyi huylu tümör oluşumunu da engellediği yönünde bazı klinik çalışmalar yapılmıştır.1994 yılında, Kuzey Carolina Üniversitesi’nden bilim adamları, beyaz huş ağacı kabuğu bulunan kimyasalların HIV’in vücuda etkisi yavaşlattığı yönünde açıklama yaptılar. Ertesi yıl, Illinois Üniversitesi’nde bir araştırmacı betulinic asidin farelerde melanoma hücreleri öldürdüğünü bildirdi. Ancak bu iki araştırma da insanlar üstünde denenmediği için henüz tam olarak bilimsel alanda kabul görmüş değildir.

Ökse Otu Nedir Nasıl Kullanılır ? Fayda Ve Zararları Nelerdir



Halk Arasında  Burç Ağacı, Gökçe Ağacı, Haşişet-üd-dik, Gökçe, Burç, Çekem, Viscum,  Gui olarak da bilinir

 Ökseotugiller familyasından, parazit olarak yetişen bir bitkidir. Çapı 100 cm’yi bulabilen oldukça sık çatallaşan dal sistemine sahiptir. Gövdesi oldukça kısadır ve buradan ağaçların dalına bitki özünü emmek için kökünü salar. Dalların ucunda karşılıklı iki yaprağı bulunur, zeytin yaprağına benzer. Dal uçlarında 2-6 adet sarımsı beyaz renkte küçük çiçekleri vardır. Ekim-Kasım aylarında nohut büyüklüğünde beyaz, yapışkan meyveleri oluşur ve içinde 1-2 adet oval veya köşeli tohumları bulunur.

Kereviz Nedir ? Fayda ve Zararları Nelerdir - Bitki TV



Latince Adı Apium graveolens olan Kereviz
Maydanoz ve rezene ile aynı aileden olan kereviz 40 cm’ye kadar uzayabilir. Ülkemizde genellikle kerevizin kök kısmı kullanılsa da , sapı ve yaprakları da en az kök kısmı kadar besleyici ve sağlığa faydalıdır.
Kendine özgü aroması ve tadıyla, düşük kalorili sebzeler arasında oldukça popüler olan kereviz sadece lezzetiyle değil sağlığa faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Kerevizin faydaları arasında ilk sırada K vitamini bakımından çok iyi bir kaynak olmasını sayabiliriz. Ayrıca antioksidan özelliği bulunan kereviz çeşitli hastalıklara zemin hazırlayan “serbest radikallere” karşı vücudun direncini arttırır. Diyet yapıyorsanız ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız kerevizi deneyebilirsiniz, çünkü 100 gram kereviz sadece 16 kalori içermektedir ...Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kerevizde bol miktarda bulunan “apigenin ve luteolin” adlı flavonoidler, özellikle pankreas kanseri tedavisinde, kanserli hücrelerin üremesinin durdurulması ve tümörün küçülmesi için etkili olabilir.